Wandeling De Sinjoren heten je welkom

Sinjoren. Rasechte Antwerpenaars, gekend om hun dikke nek, radde tong en ongezouten mening. Trots tonen ze je hun favoriete plekjes van ’t Stad, en wijden je tot Sinjoor in. Volg hen door steegjes, over pleinen naar de majestueuze Grote Markt en de gezellige Groenplaats, en kom thuis in het hart van de schitterende Scheldestad.

De ‘Sinjoren’ zijn rasechte Antwerpenaars gekend om hun onbescheidenheid, openhartigheid en vlotte tong. Vriendelijk en trots laten ze je graag de mooiste hoekjes van hun ‘metropool’ zien. Deze wandeling voert je langs bekoorlijke steegjes en pleinen naar de majestueuze Grote Markt en de gezellige Groenplaats.
 
Na deze interessante inwijding voel je je meteen thuis in het hart van de stad en kan je zelf verder op ontdekking.
 
Dit is een interessante en ludieke eerste kennismaking met de historische stad.
 
De wandelroute voert je langs: VRIJDAGMARKT – VLAEYKENSGANG - GROTE MARKT (stadhuis en Brabofontein) - H. CONSCIENCEPLEIN - GROENPLAATS (Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en standbeeld Rubens).
 
Je brengt een kort bezoek aan - indien toegankelijk: de monumentale voetgangerstunnel onder de Schelde, het stille binnenhof van het Museum Plantin-Moretus en het barokke interieur van de Sint‑Carolus Borromeuskerk.
 
Start: aan het gidsenlokaal bij de busparking aan Scheldekaai 19 (Plantinkaai) of aan de ingang van de voetgangerstunnel op de Sint-Jansvliet of op de Groenplaats (standbeeld Rubens).
Einde:  Groenplaats of Sint-Jansvliet of busparking Scheldekaai 19.

Info, prijzen en reservatie.

Jan Crab

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

De Ruien - copyright Jan Crab

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Historische Wandeling - copyright Jan Crab

Historische Wandeling

Je wandelt van de Grote Markt met het prachtige Stadhuis, de Gildenhuizen en de Brabofontein naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. De toren prijkt met haar 123 meter hoog boven de stad en doet je verder lonken naar de 16de-eeuwse Vlaeykensgang, een oase van rust in het drukke stadscentrum en naar tientallen andere plekjes waarvan je het bestaan misschien zelfs nog niet kende.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie - copyright Jan Crab

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Bezoek met gids Middelheimmuseum - copyright Joris Casaer

Bezoek met gids Middelheimmuseum

Net buiten de Antwerpse Ring bieden drie oude kasteelparken soelaas aan wie ruisende rust zoekt: het Nachtegalenpark, Den Brandt en het Middelheim. Het prachtige Middelheimbos herbergt een gerenommeerd openluchtmuseum. Slenter door groene lanen en bewonder meer dan 300 beeldhouwwerken - van Rodin tot Ai WeiWei. 

Bezoek met gids Museum Mayer van den Bergh - copyright SIGRIDSPINNOX.COM

Bezoek met gids Museum Mayer van den Bergh

Een pareltje van een museum. Deze authentieke woning herbergt de uitzonderlijke en kostbare kunstcollectie van verwoed kwaliteitsverzamelaar Fritz Mayer van den Bergh. Hier ontdek je de Dulle Griet van Pieter Brueghel de Oude, naast andere beroemde en bijzondere kunstschatten.

[object Object]