Wandeling het Eilandje

Het Eilandje heeft zijn naam niet gestolen: het oudste havengebied van Antwerpen is omgeven door water. Vandaag is er geen echte havenactiviteit meer, maar het havengevoel is wél nog overal aanwezig. Heel veel horecazaken op het Eilandje hebben ook water of de haven als thema. Een dag eilandjehoppen brengt je langs übertrendy koffiebars, verrassende foodconcepten en
underground partyplekken.

Start bij El Sabor Andino aan de Ankerrui. Ga mee op ontdekking door de Peruaanse hoogvlakten. Na de Andes ga je Italiaans: wandel via de Ankerrui naar de Oudeleeuwenrui. Op nummer 52 tref je de speciaalzaak Pastificio Da Lory en op nummer 120 Pazzo. Een oosterse twist en een plezante wijnbar geven dit restaurant extra cachet. 

Steek de Oudeleeuwenrui over en werp een blik op het Van Schoonbekeplein. Voordat je zich laat meevoeren richting het architecturaal verbluffende MAS, bezoek Restaurant Marcel op het Van Schoonbekeplein. Deze topper blaast een vernieuwende wind door de klassieke Franse keuken. Eveneens aan het plein bakt Otomat hemelse pizza.

Wandel links naar de Sint-Aldegondiskaai en drink een kopje zwart goud bij Pelican Rouge Coffee Experience. Via het loungy eetcafé De Kaai op de Rijnkaai, kom je aan bij La Cave aux Bulles, waar vinnige bubbels je staan op te wachten. Achter de hoek word je verleid door Bakkerij Toon De Clerck en Slagerij Van Puyvelde, meesters in respectievelijk brood en patisserie en vleeswaren.

Loop de Nassaustraat verder door en trakteer jezelf op een overheerlijke verfrissing bij Cremerie Germaine. Mag het vleziger? Spring binnen bij Le Steak ’17.

Steek de brug over en begeef je naar de oostkaai van het Kattendijkdok. Daar bevindt zich een echte hotspot, Lazy Jack.

Je keert even terug en komt via de Londenbrug in de Londenstraat. Geweldig voor een culinaire trektocht: aperitief bij Bar Brut, een mix van heerlijkheden bij Blend en verkwikkende koffie bij Georges Espressobar.

Maar ook in de zijstraten huizen toppers: klop aan bij La Pipe d’Anvers (Cadixstraat) voor simpele Belgische kwaliteitskeuken, authentiek Italiaans bij L’Isola Di Giò (Bordeauxstraat), en een nononsensekeuken bij No Worries (Kribbestraat).

De wandeling eindigt opnieuw vooraan bij het Willemdok, meer bepaald op de Godefriduskaai. Je vindt er het Felix Pakhuis, een van de grondleggers van genieten op het Eilandje.

Toch liever een begeleide wandeling op het Eilandje? Sluit dan aan bij de begeleide groepswandeling.  

Tijdens het openingsweekend:

  • zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2018
  • vertrek:  om 11 uur, 14 uur en 17 uur.
  • duur: +/- 2 uur
  • prijs: gratis (3 proeverijen bij 3 verschillende Smaakmeesters voor eigen rekening)
  • reserveren verplicht via info@culinairewandelingen.be of via +32 (0)493 72 28 56.

Tijdens de smaakmeestersmaand:

  • zaterdag 20 en zondag 21 oktober 2018
  • vertrek om 12 uur
  • duur: 2,5 uur
  • kostprijs: 20 euro p.p. (inclusief 3 proeverijen bij 3 verschillende Smaakmeesters)
  • reserveren verplicht via info@culinairewandelingen.be of via +32 (0)493 72 28 56.

Ontdek het volledig aanbod aan begeleide groepswandelingen op Culinaire Wandelingen

 

Tom Cornille

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Historische wandeling voor individuelen - copyright Jan Crab

Historische wandeling voor individuelen

Je wandelt van de Grote Markt met het prachtige Stadhuis, de Gildenhuizen en de Brabofontein naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. De toren prijkt met haar 123 meter hoog boven de stad en doet je verder lonken naar de 16de-eeuwse Vlaeykensgang, een oase van rust in het drukke stadscentrum en naar tientallen andere plekjes waarvan je het bestaan misschien zelfs nog niet kende.

Veelgestelde vragen over rondleidingen en wandelingen - copyright Jan Crab

Veelgestelde vragen over rondleidingen en wandelingen

Een rondleiding of wandeling van Visit Antwerpen biedt je een unieke en onvergetelijke ervaring in de grootste stad van Vlaanderen. Ontdek hier alles wat je moet weten vooraleer je gaat boeken.

Bezoek met gids Middelheimmuseum - copyright Joris Casaer

Bezoek met gids Middelheimmuseum

Net buiten de Antwerpse Ring bieden drie oude kasteelparken soelaas aan wie ruisende rust zoekt: het Nachtegalenpark, Den Brandt en het Middelheim. Het prachtige Middelheimbos herbergt een gerenommeerd openluchtmuseum. Slenter door groene lanen en bewonder meer dan 300 beeldhouwwerken - van Rodin tot Ai WeiWei. 

Bezoek met gids Museum Mayer van den Bergh - copyright SIGRIDSPINNOX.COM

Bezoek met gids Museum Mayer van den Bergh

Een pareltje van een museum. Deze authentieke woning herbergt de uitzonderlijke en kostbare kunstcollectie van verwoed kwaliteitsverzamelaar Fritz Mayer van den Bergh. Hier ontdek je de Dulle Griet van Pieter Brueghel de Oude, naast andere beroemde en bijzondere kunstschatten.

Bezoek met gids Rubenshuis - copyright SIGRIDSPINNOX.COM

Bezoek met gids Rubenshuis

Een luxueus stadspaleis met Italiaanse flair en een uniek museum. In de imposante woning met atelier die Rubens voor zichzelf ontwierp, zindert de ziel van een ongeëvenaarde wereldkunstenaar. Dwaal met je gids door de gangen die ook de groten der aarde betraden. 

[object Object]