Wandeling het Eilandje

Trek zelf op ontdekking van het Eilandje langs een aantal leuke adresjes.

Je culinaire ontdekkingsreis begint op de Ankerrui waar El Sabor Andino al tientallen jaren de smaak van de Peruaanse hoogvlakten op je bord tovert. Van de Ankerrui wandel je richting de Oude Leeuwenrui waar je opnieuw 2 hoogvliegers treft. Aan de rechterzijde is er Volef’s waar de westerse en oosterse keuken elkaar ontmoeten. Aan de linkerzijde vind je Pazzo, een Italiaanse keuken met een oosterse twist en een plezante wijnbar om uw bezoek af te ronden. 

Steek de Oude Leeuwenrui over naar het Van Schoonbekeplein, vernoemd naar één van Antwerpens bekendste ondernemers uit de 16de eeuw. Bij Maona, met zicht op het MAS, wenkt een geweldige koffie of een vers sapje. Otomat zorgt voor hemelse pizza. 

Sla rechtsaf op de Godefriduskaai en wandel langs de pittoreske plezierhaven tot bij het levendige Felix Pakhuis. Hier proef je van de speciale gehaktballen (ook veggie) van Balls & Glory
Wandel verder rond het Willemdok langs de Entrepotkaai naar de Napoleonkaai. Je vindt er Sil’eau en Cordoba, 2 hippe eettentjes voor een heerlijk zondagochtend-gevoel of een smakelijke lunch. 
Wandel verder door langs de Bordeauxstraat, steek de Londenstraat over naar de Kattendijkdok Oostkaai tot bij de nieuwe hotspot Lazy Jack. Je kan er terecht voor aperitief, lunch en diner.

Om de andere wallen te verkennen, keer je op je passen terug richting Londenbrug. Via een tijdelijke wandelbrug wandel je door de Sint-Laureiskaai naar de Nassaustraat voor een echte Italiaanse gelato bij Cremerie Germaine. Voor een langere stop ben je aan het goede adres bij U Eat & Sleep Antwerpen

Steek vervolgens opnieuw over naar de westkant van het Kattendijkdok. Bakkerij Toon De Clerck en slagerij Van Puyvelde, meesters in brood & patisserie en vleeswaren, hebben er voet aan wal gezet. Via de Rijnkaai gaat het opnieuw richting Bonapartedok naar de Sint- Aldegondiskaai. De onweerstaanbare geur van vers gebrande bonen lokt je binnen bij Pelican Rouge Coffee Experience. De culinaire wandeling eindigt bij B23 aan de Brouwersvliet voor een volbloed gastronomische beleving. 

Toch liever een begeleide wandeling? Sluit dan aan bij de begeleide groepswandeling van Culinaire Wandelingen. 

 

Gianni Camilleri

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]