Wandeling het Zuid

Trek zelf op ontdekking van het Zuid langs een aantal leuke adresjes.

De culinaire tocht begint vlakbij het Mechelseplein. In de Schermersstraat passeer je de bijzondere bakkerij Konditori. Van de Schermerstraat wandel je door de Terninckstraat  en de Vrijheidstraat naar het Marnixplein: het symbool voor de heugelijke gebeurtenis dat de Schelde opnieuw tolvrij werd. Het sympathieke Basil & Time in de De Vrièrestraat is hier vlakbij.  

Via de Scheldestraat kom je in de Volksstraat en wandel je langs Divers voor een healthy treat-sapje tot aan de Leopold De Waalplaats. De trendy brasseries Shilling en Bar Italia en het exotische Sum Sum trekken meteen de aandacht. Werp nog snel een blik op het Museum van Schone Kunsten, want het gaat verder via de Verlatstraat richting gedempte Zuiderdokken.

Het bijna iconische Zürich café roept herinneringen op aan de tijd toen er nog water in deze dokken stond. Op de Vlaamsekaai vind je vaste waarden als brasserie Bizie Lizie (naar rechts) , Stadsbrouwerij-brasserie ’t Pakhuis en Tante Yvonne (naar links). The Iceshop zorgt voor verfrissing alvorens we oversteken naar de Waalsekaai met het Zuiderse El Puerto en Smooth en Tasty met zijn verkwikkende touch. Via de Vlaamsekaai wandel je door naar de Pourbusstraat waar Bar Zar je nog verleidt voor Divin by Sepi in de Verschansingsstraat je naar hogere culinaire sferen voert. 

De Verschansingstraat komt uit op de Leopold de Waelstraat waar je bij Burgers en Booze terecht kan voor stevige kost. Aan de overkant zorgen Flâneur en Nuova Era (hoek met de Graaf van Hoornestraat) voor Italiaanse finesse. Bij Bâo Bâo serveren ze naar eigen zeggen heavenly buns & dim sum, en wie zijn wij om hen tegen te spreken. Wandel door de Graaf van Hoornestraat naar de Kasteelstraat (richting Amerikalei) en zak ten slotte onderuit bij een heerlijke kop zwart goud bij Butchers coffee. De cafeïneboost brengt je met gemak nog tot op de Bolivarplaats voor een laatste selfie met het nieuwe Justitiepaleis op de achtergrond. 

Toch liever een begeleide wandeling? Sluit dan aan bij de begeleide groepswandeling van Culinaire Wandelingen. 

 

Dave Van Laere

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]