Wandeling historisch centrum: theaterbuurt

Trek zelf op ontdekking van de theaterbuurt in het historisch centrum, langs een aantal leuke adresjes. 

Deze ontdekkingstocht start in de Korte Vlierstraat. In Chocalicious weten je handen en smaakpapillen wel blijf met de chocolade. Na dit heerlijke energieshot in de volkse Sint-Andrieswijk ga je via de Steenbergstraat, de Pompstraat en de Sint-Andriessstraat richting Huis de Colvenier, een prachtig herenhuis in de Sint Antoniusstraat waar de chef al 25 jaar gasten ontvangt. Verderop in de Nationalestraat kan de zoetekauw in jou zijn hartje ophalen bij Burie, een klinkende naam onder de Antwerpse chocolatiers. Maar ook bij het chocoladecafé van Ghünter Watté in de Steenhouwersvest valt de verleiding niet te weerstaan. 

Je treft de Vrijdagmarkt vlakbij.  De stemmige nieuwkomers Juno en Dim Dining zorgen er voor een hartelijke pauze. Van de Vrijdagmarkt ga je via de Hoogstraat rechts de Reynderstraat in. Bij de Groote Witte Arend geniet je van Vlaamse kost bij een fris biertje. Bij de Vagant krijg je een ‘druppelke’ van de beste jenevers. Mo made cupcake zorgt verder in de straat voor het toetje. 

Loop snel even door, de Kammenstraat in, tot aan de Oudaan en go nuts bij Hoeked Doughnuts
Je bevindt je in en rond de Wilde Zee, het mekka voor shoppers en fijnproevers. In de Korte Gasthuisstraat bots je meteen op 4 toppers: ervaar de authenticiteit van bakkerij Goossens, het pure vakmanschap van beenhouwerij Scaldis met tussenin het verheven Frites Atelier Antwerpen en eindig met de op je tong smeltende bollen van IJssalon ’t Bieke

De Korte Gasthuisstraat loopt over in de Lange Gasthuisstraat waar je het innovatieve concept van de Serre vindt. Samen met de Smaaknatie en BUN aan de Sint Jorispoort zorgen deze 3 zaken voor een smaakexplosie, elk op hun eigen manier. 

Via de Leopoldstraat wandel je richting het Theaterplein, met de wekelijkse markt op zaterdag en zondag. Onderweg kan je even genieten van de rust in de Botanische tuin. Via de Arenbergstraat kom je bij de Graanmarkt, de thuishaven van Bourla, met de betere brasseriekeuken. Neem zeker ook een kijkje in de Bourlaschouwburg aan de Komedieplaats en flaneer langs de betere boetieks in de Huidevetterstraat naar de Wiegstraat. Kaas Vervloet brengt een hommage aan kaas terwijl Desiré de Lille in de Schrijnwerkersstraat zorgt voor het perfecte dessert aan het einde van de wandeling.

Toch liever een begeleide wandeling? Sluit dan aan bij de begeleide groepswandeling van Culinaire Wandelingen

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]