Wandeling historisch centrum: wereldse wandeling

Trek zelf op ontdekking van het historisch centrum met deze wereldse wandeling, langs een aantal leuke adresjes.

Je start vlakbij de lichtjes van de Schelde. Brasserie Dock’s aan de Jordaenskaai is een streling voor de smaakpapillen van elke liefhebber van de Frans-Belgische keuken. Vervolg je pad richting Minderbroedersrui via de Gorterstraat en de Sint-Paulusstraat voor Afrikaans geïnspireerde verwennerijen. Gojo brengt de betere Ethiopische keuken, bij Urban Wraps geniet je van een wereldse hap. 

Trek op de hoek van de Minderbroedersrui de Wolstraat in. De aroma’s van de Aziatische keuken van Satay laten je halt houden aan de Wijngaardbrug. Via de Wijngaardbrug kom je bij het Hendrick Conscienceplein, de man die het Vlaamse volk leerde lezen. De levendige vibes van cocktailbar Dogma in de Wijngaardstraat zorgen voor een extra plezierige noot. Via de Melkmarkt ga je naar de Lijnwaadmarkt waar Chocoladebar Quetzal je zintuigen van alle kanten bestookt . Ernaast huist COCKTAILS AT NINE waar wonderlijke creaties met spirits je meenemen naar verre oorden. Bij Rosenobel in de Blauwmoezelstraat is de vegetariër koning.

Als je langs de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal wandelt, maak dan zeker een kiekje van Nello en Patrache, het symbool van trouw en vriendschap, op de Handschoenmarkt. Het kleine maar aanstekelijke Fish a’ gogo trakteert je op lekkernijen uit het water. Net om de hoek doet Philip’s Buiscuits op de Oude Koornmarkt de naam van Antwerpen als Koekenstad alle eer aan. Breng vervolgens een bezoek aan Grand café de Rooden Hoed en je begrijpt waarom deze zaak nog lang geschiedenis zal schrijven als het oudste horecabedrijf van Antwerpen.

Wandel links het Papenstraatje in met de hippe Brasserie Appelmans. Rond de Groenplaats barst het van de fantastische eetgelegenheden. Een greep uit de te ontdekken nieuwkomers zijn: Chez Charles, Brasserie Hobs, Bar Basil, Greenway en het herboren Hard Rock Café Antwerp. Of wat dacht je ervan om als globetrotter te proeven van verschillende werelden? Stap dan Mercado binnen. In het voormalige postkantoor vindt u o.a. Bubblewafle, Malar’s Kitchen, MIXCO Urban Mexican Taste, Mr Fish, O’ Souk by O’ Tagine, Patates, The Lighthouse en Sum Sum.

Overweldigd door de smaken uit alle windstreken, zorgt sterrenrestaurant ‘t Fornuis in de Reyndersstraat voor een glorieus evenwicht met een klassiek Frans-Belgische keuken. Verderop in de Pelgrimstraat jongleert Lollapalooza met ingrediënten uit verschillende oorden. 
Via de romantische Vlaeykensganck kom je in de Hoogstraat, de thuisbasis van hemelse SJOKOLAT. Je wandelt via de Haarstraat naar de Suikerrui voor visrestaurant Maritime. Daarna stroom je door naar de Grote Markt waar nieuwkomers als Pho 61, Backyard, Meat Factory, Bia Mara en Wurst (Maalderijstraat) hun smaakstempel drukken. De 7 Schaken heeft zijn pluimen al ettelijke jaren verdiend. Via de Braderijstraat beland je in de Zirkstraat. Le Zoute Zoen brengt klassieke keuken met een prettige twist.  

Niet veel verder kan je het intense koffiearoma al ruiken. Caffe Mundi aan de Oude Beurs en Cross Roast in de Wisselstraat zijn meesters met koffiebonen. Opnieuw bij de Grote Markt wandel je links de Kaasrui op. Duik In de Balans voor een fijn diner maar houd plaats voor een zoete vulling van Tartoer in de Korte Koepoortstraat. Nog niet genoeg? Restaurant Nathan in de Lange Koepoortstraat zorgt voor het ultieme, afsluitende culinaire festijn.

Toch liever een begeleide wandeling? Sluit dan aan bij de begeleide groepswandeling van Culinaire Wandelingen. 

Sigrid Spinnox

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]