Wandeling In de schaduw van de torens

Antwerpen is niet op één dag gebouwd. Ze groeide hortend en stotend – in de grootste chaos. Er werd driftig gebouwd, verbouwd, vernield en afgebroken. Kuier mee door historisch Antwerpen, en ontdek hoe een kleine stad tot een zestiende-eeuwse metropool uitgroeide, als parel aan de Habsburgse kroon.

Antwerpen is niet op één dag gebouwd. Eeuwenlang kende de stad een chaotische groei. Net zoals elders werd er driftig gebouwd, verbouwd en helaas ook vernield of afgebroken. In de laatste eeuwen onderging het middeleeuws hart van de stad een onomkeerbare facelift.
 
Tijdens deze stadswandeling langs enkele markante torens verken je de mooie historische kern. Kuierend langs kronkelende straatjes maak je zelf mee hoe een relatief kleine stad uitgroeide tot een 16de-eeuwse metropool, de parel aan de kroon van de Habsburgers. Het Vleeshuis, het Stadhuis en de rijzige gildenhuizen doen de pracht en praal van de Gouden Eeuw herleven. Maar je wandelt ook langs de elegante toren van de Sint-Carolus Borromeuskerk, een campanile in Rubeniaanse barok.
 
Wat verder verbazen de contouren van de modernistische Boerentoren, de oudste wolkenkrabber van Europa. Die vele verschillende bouwstijlen getuigen van een zeer bewogen geschiedenis en geven Antwerpen een eigen cachet. Het hoogtepunt van dit programma wordt je geleid bezoek
aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het reusachtige sacrale schrijn voor de Antwerpse Mariaverering en 4 topwerken van Rubens. Het imponerende bouwwerk met zijn schitterende gotische toren en rijk interieur zijn als het ware de synthese van groei en bloei, val en heropstanding van onze trotse stad.

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is gesloten voor toeristisch bezoek tijdens erediensten.
Tickets voor de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal zijn niet inbegrepen.
 
De wandelroute voert je langs: GROTE MARKT - VLEESHUIS - H. CONSCIENCEPLEIN - MEIRBRUG - GROENPLAATS. Je brengt een kort bezoek aan: de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.
 
Start en einde: Visit Antwerpen, Grote Markt 13


Info, prijzen en reservatie.


 

Jan Crab

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

De Ruien - copyright Jan Crab

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Historische Wandeling - copyright Jan Crab

Historische Wandeling

Je wandelt van de Grote Markt met het prachtige Stadhuis, de Gildenhuizen en de Brabofontein naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. De toren prijkt met haar 123 meter hoog boven de stad en doet je verder lonken naar de 16de-eeuwse Vlaeykensgang, een oase van rust in het drukke stadscentrum en naar tientallen andere plekjes waarvan je het bestaan misschien zelfs nog niet kende.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie - copyright Jan Crab

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Bezoek met gids Middelheimmuseum - copyright Joris Casaer

Bezoek met gids Middelheimmuseum

Net buiten de Antwerpse Ring bieden drie oude kasteelparken soelaas aan wie ruisende rust zoekt: het Nachtegalenpark, Den Brandt en het Middelheim. Het prachtige Middelheimbos herbergt een gerenommeerd openluchtmuseum. Slenter door groene lanen en bewonder meer dan 300 beeldhouwwerken - van Rodin tot Ai WeiWei. 

Bezoek met gids Museum Mayer van den Bergh - copyright SIGRIDSPINNOX.COM

Bezoek met gids Museum Mayer van den Bergh

Een pareltje van een museum. Deze authentieke woning herbergt de uitzonderlijke en kostbare kunstcollectie van verwoed kwaliteitsverzamelaar Fritz Mayer van den Bergh. Hier ontdek je de Dulle Griet van Pieter Brueghel de Oude, naast andere beroemde en bijzondere kunstschatten.

[object Object]