Wandeling Landverhuizers achterna

Volg de landverhuizers van weleer. Beleef hun hachelijke tocht naar een nieuw leven - vanaf hun aankomst in het Centraal Station tot de Red Star Line-gebouwen op het Eilandje.

Je treedt in de voetsporen van de landverhuizers, vanaf hun aankomst in het Centraal Station, tot aan de gebouwen van de Red Star Line op het Eilandje. Aan de Rijnkaai meerden de oceaanstomers van de Red Star Line aan, letterlijk een opstap naar een beter leven overzee.
 
Kruip in de huid van een landverhuizer en laat je leiden door Antwerpen, naar de vertrekplaats van de Red Star Line, het begin van een beter leven. Antwerpen en de Red Star Line zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Miljoenen landverhuizers zijn in Antwerpen gearriveerd en vertrokken en dat heeft zijn sporen nagelaten in de stad. Vaak zijn die sporen onopvallend, maar verbergen ze een groot verhaal.
 
Varianten: Keuze tussen ‘standaardversie’ (met gebruik van de premetro) en de ‘full walk optie’ (zonder gebruik van de premetro maar met iets kortere route en minder stopplaatsen).
 
Eveneens keuze uit 2 eindpunten. Maak bij reservatie een keuze tussen de ‘standaardversie’ of de ‘full walk optie’. Maak eveneens bij reservatie een keuze tussen de 2 mogelijke eindpunten.
 
Voorzie goede wandelschoenen, winddichte kleding, een drankje voor onderweg en indien je kiest voor de standaardversie een vervoersbewijs van De Lijn voor het gebruik van de premetro.
 
Noteer dat de wandeling in afstand veel langer is dan de meeste andere stadswandelingen en dus echt niet geschikt is voor wie niet goed te been is of voor wie niet lang kan rechtstaan. De premetrostations Opera en Groenplaats zijn toegankelijk via roltrappen maar beschikken niet over een lift waardoor ze niet gebruikt kunnen worden met rolstoelen. Een drinkstop is niet voorzien in de tijdsduur van 3 uren maar kan geboekt worden indien er gekozen wordt voor een tijdsduur van 3,5 of 4u. De premetrorit is het enige rustpunt in de wandeling.
 
Je gids legt het accent op historische levensverhalen, authentieke citaten en interessante anekdotes van landverhuizers.
 
De wandelroute voert je langs: De Keyserlei – Groenplaats – Grote Markt – Falconplein - Bonapartedok

Startpunt: bezoekerscentrum Visit Antwerpen in het Centraal Station van Antwerpen.
 
Eindpunt A: RIJNKAAI bij beeld 'het havenmeisje' (aan de Schelde) (A is beste eindpunt indien groep achteraf verder naar het RSL-Museum wandelt of gaat eten in restaurants ten noorden van de Oude Dokken).
 
Eindpunt B: ZEEUWSE KOORNMARKT aan de Scheldezijde van het Loodswezen (B is beste eindpunt wanneer groep verkiest terug te keren naar het station of de oude stad of wenst te eten in restaurants ten zuiden van de Oude Dokken).

Info, prijzen en reservatie 

Dave Van Laere

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

De Ruien - copyright Jan Crab

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Historische Wandeling - copyright Jan Crab

Historische Wandeling

Je wandelt van de Grote Markt met het prachtige Stadhuis, de Gildenhuizen en de Brabofontein naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. De toren prijkt met haar 123 meter hoog boven de stad en doet je verder lonken naar de 16de-eeuwse Vlaeykensgang, een oase van rust in het drukke stadscentrum en naar tientallen andere plekjes waarvan je het bestaan misschien zelfs nog niet kende.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie - copyright Jan Crab

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Bezoek met gids Middelheimmuseum - copyright Joris Casaer

Bezoek met gids Middelheimmuseum

Net buiten de Antwerpse Ring bieden drie oude kasteelparken soelaas aan wie ruisende rust zoekt: het Nachtegalenpark, Den Brandt en het Middelheim. Het prachtige Middelheimbos herbergt een gerenommeerd openluchtmuseum. Slenter door groene lanen en bewonder meer dan 300 beeldhouwwerken - van Rodin tot Ai WeiWei. 

Bezoek met gids Museum Mayer van den Bergh - copyright SIGRIDSPINNOX.COM

Bezoek met gids Museum Mayer van den Bergh

Een pareltje van een museum. Deze authentieke woning herbergt de uitzonderlijke en kostbare kunstcollectie van verwoed kwaliteitsverzamelaar Fritz Mayer van den Bergh. Hier ontdek je de Dulle Griet van Pieter Brueghel de Oude, naast andere beroemde en bijzondere kunstschatten.

[object Object]