Wandeling De multiculturele stad vandaag

Een havenstad is een poort op de wereld, en opent die deur voor invloeden van andere volkeren, culturen en religies. Ook in Antwerpen strijken mensen uit verre streken neer, en nestelen ze zich in ‘hun’ wijk. De stad aan de stroom is vandaag een thuis voor 170 nationaliteiten. Een multiculturele wandeling.

Een haven verbindt een stad met de rest van de wereld en maakt ze zo ontvankelijk voor allerlei  culturele invloeden. Zo wordt die stad ook vaak een thuis voor andere volkeren en godsdiensten. In het multiculturele Antwerpen zijn thans ongeveer 170 nationaliteiten vertegenwoordigd. Dat merk je ook overal in het straatbeeld, zeker in de stationswijk. Deze interactieve wandeling leidt je langs handelszaken en gebouwen van ondermeer de Joodse, Indische, Arabische en Afrikaanse  gemeenschap en eindigt tussen de kleuren en geuren van het Antwerpse ‘Chinatown’.
 
Dit is een interactieve wandeling met veel afwisseling. Uitbreiding mogelijk tot een programma van 3 uur.
 
De wandelroute voert je langs: DIAMANTWIJK - STATIEKWARTIER - DE CONINCKPLEIN - CHINATOWN - (CARNOTSTRAAT). Je brengt een kort bezoek aan - indien toegankelijk: een Aziatische supermarkt.
 
En - in de uitgebreide versie van 3 uur - ook aan het Atlasgebouw, trefpunt voor inburgering en diversiteit in Antwerpen.
 
Start en einde: Visit Antwerpen, balie Centraal Station (gelijkvloers via ingang Pelikaanstraat).


Info, prijzen en reservatie

Sepp Van Dun

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

De Ruien - copyright Jan Crab

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Historische Wandeling - copyright Jan Crab

Historische Wandeling

Je wandelt van de Grote Markt met het prachtige Stadhuis, de Gildenhuizen en de Brabofontein naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. De toren prijkt met haar 123 meter hoog boven de stad en doet je verder lonken naar de 16de-eeuwse Vlaeykensgang, een oase van rust in het drukke stadscentrum en naar tientallen andere plekjes waarvan je het bestaan misschien zelfs nog niet kende.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie - copyright Jan Crab

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Bezoek met gids Middelheimmuseum - copyright Joris Casaer

Bezoek met gids Middelheimmuseum

Net buiten de Antwerpse Ring bieden drie oude kasteelparken soelaas aan wie ruisende rust zoekt: het Nachtegalenpark, Den Brandt en het Middelheim. Het prachtige Middelheimbos herbergt een gerenommeerd openluchtmuseum. Slenter door groene lanen en bewonder meer dan 300 beeldhouwwerken - van Rodin tot Ai WeiWei. 

Bezoek met gids Museum Mayer van den Bergh - copyright SIGRIDSPINNOX.COM

Bezoek met gids Museum Mayer van den Bergh

Een pareltje van een museum. Deze authentieke woning herbergt de uitzonderlijke en kostbare kunstcollectie van verwoed kwaliteitsverzamelaar Fritz Mayer van den Bergh. Hier ontdek je de Dulle Griet van Pieter Brueghel de Oude, naast andere beroemde en bijzondere kunstschatten.

[object Object]