Antwerpen Barokstad

In het spoor van Rubens zoeken we in de stad voorbeelden van de barok. We merken dat de barok nog lang niet dood is, maar in het stadsbeeld in al zijn pracht en praal voortleeft. 
In de 17de eeuw was Antwerpen het centrum van de contrareformatie en de barok, getuige kerken als Carolus Borromeus. Toen de stad eind 19de eeuw opnieuw een gouden tijd inging, inspireerde men zich volop aan deze periode. 

 

Wat bieden we aan?

Antwerpen is de stad van Rubens. Op heel wat plaatsen ademt de stad nog steeds een Rubensiaanse sfeer. Die sfeer willen we graag met u delen tijdens een wandeling die ons langs een paar belangrijke plekken uit het werk en het leven van Rubens brengt, en tijdens dewelke we ontdekken dat de Rubensiaanse barok ook op andere manieren en in andere tijden, zijn stempel drukte op de stad.

Hoe lang duurt het?

De wandeling duurt in principe 2 uur, zonder onderbreking. Indien gewenst kan de wandeling uitgebreid worden naar 3 uur of meer en/of kan een pauze voorzien worden in een typisch Antwerps cafeetje. 

Waar vertrekken we?

De wandeling vertrekt aan de voet van het standbeeld van Rubens op de Groenplaats. 

Wat is de prijs? 

€ 13 per persoon, enkel voor groepen. Groepen kleiner dan 10 personen betalen € 130. Groepen groter dan 20 personen worden verdeeld over meerdere gidsen. Voor zeer grote groepen kunnen speciale voorwaarden gelden.
 
 

Antwerpen à la carte - Photo Stream

Contact+32 33 03 72 79
https://www.antwerpenalacarte.be/
info@antwerpenalacarte.be

Book now

Opening Days

From: NaN-NaN-NaN Until: ...

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]