Dwaallichtwandeling

Laat je meevoeren tijdens een 'Elsschot-wandeling'. Samen met een gids van De Klank van 't Stad volg je de 'citatenroute' die je doorheen de stad het verhaal vertelt van de roman 'Het Dwaallicht'. Een verhaal dat voortdurend balanceert op het slappe koord tussen fantasie en realiteit.

De schrijver Willem Elsschot

Op zijn zeventiende wordt Alfons de Ridder, alias Willem Elsschot, van school gestuurd wegens wangedrag. Hij gaat werken als loopjongen bij enkele havenbedrijven. Hij slaagt er toch nog in om toegelaten te worden tot het Hoger Handelsinstituut, waar hij het diploma licentiaat in de Handels- en Consulaire Wetenschappen behaalt. Diezelfde man wordt een van onze grote Vlaamse schrijvers. 

Om den brode runde hij een reclamebureau op de Groenplaats. Tot zijn groot verdriet slaagde hij er nooit in om zijn reclameboodschappen op de Boerentoren geafficheerd te zien.

De citatenroute

We volgen in de stad de 'citatenroute' en ontdekken zo het verhaal van de roman 'Het Dwaallicht', een mix van fantasie en realiteit. Willem Elsschot zei zelf dat hij geen fantasie had om een volledig verhaal uit het niets te verzinnen. Al zijn werken zijn autobiografisch geïnspireerd. Hij gebruikte de werkelijke gebeurtenissen uit zijn leven, paste die aan en gebruikte ze in zijn verhaal. Zijn persoonlijke ervaringen waren het uitgangspunt en kregen tijdens het schrijven een eigen fictieve realiteit. 

We volgen het verhaal van het boek doorheen Antwerpen, lezen passages en koppelen die aan het leven van Elsschot. 


Voor meer info en reservatie, vul het formulier in op de website.

De Klank van 't Stad

Contact

Book now

Opening Days

From: NaN-NaN-NaN Until: ...

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]