Wat te doen bij regenweer

Het is een dilemma: buiten regent het en toch wil je niet binnen blijven. Antwerpenaars laten zich alvast niet tegenhouden door een regen- of onweersbui. Wie bereid is het slechte weer te trotseren, zal zien dat er in deze stad ook met een paraplu boven het hoofd nog meer dan genoeg te beleven valt. We inspireren je graag met overdekte en minder overdekte tips.

Allemaal beestjes

Dierenliefhebbers kunnen in Antwerpen terecht in de Zoo. De Antwerpse Zoo heeft veel buitenverblijven, maar ook ruime, overdekte kooien waar je de dieren kan bekijken en fotograferen. Zit je op de eerste rij tijdens de zeeleeuwenshow, dan bestaat er een kans dat je toch een beetje nat wordt.

Het grote of kleine scherm

Zin in een film of twee? UGC en Metropolis bieden cinéfielen een zeer gevarieerde en uitgebreide programmatie, veelvuldige animaties en de allernieuwste blockbusters. Liefhebbers van Arthouse films, docu’s en “vergeten” pareltjes kunnen terecht in Cinema Zuid, Cartoon’s of filmhuis Klappei. Nadien kan je rustig napraten of alles laten bezinken in een van de vele cafeetjes die de filmzalen omcirkelen of een hapje gaan eten in een gezellig restaurant.

Onverwacht spannend

Escape games zijn een toffe èn spannende manier om zowel elkaar als minder bekende Antwerpse buurten te ontdekken. Samen met familie, vrienden of collega’s word je “opgesloten” en door het oplossen van een aantal vraagstukken en het vinden van verschillende zichtbare en onverwachte clues, baan je je weg naar buiten. The Room Antwerp, Antwerp ClueEscaping en Out of the Box Escape Games zijn enkele aanbieders waar je ongetwijfeld veel spannende momenten mee kan beleven.

Comics Station

Comics Station Antwerp neemt je mee in de leefwereld van onze Belgische stripfiguren. In het park zijn zes zones helemaal opgebouwd rond zes populaire figuren: Lucky Luke, De Kiekeboes, Jommeke, Suske en Wiske, Urbanus en De Smurfen. Daarnaast is er een leeshoek, een creatieve hoek, een theater en een bioscoopzaal.

Musea en galeries

Een museumbezoek klinkt een beetje vanzelfsprekend en standaard bij een regenachtige dag, maar met een gevarieerde keuze, biedt Antwerpen veel cultureel overdekt entertainment. Het MAS (Museum aan de Stroom) is elke dag een van de drukst bezochtste musua en is sowieso een must. Je kan verder terecht in het Red Star Line Museum, Mayer van den Bergh, het Rubenshuis, het Fotomuseum of een van de andere, bijzondere musea in de stad. 

Ook aan kunstgalerijen geen gebrek in deze stad. De Zwarte Panter in het centrum van de stad is de oudste nog actieve galerie in Vlaanderen en een trekpleister voor beeldend kunstenaars, muzikanten, schrijvers en kunstliefhebbers. Designcenter de Winkelhaak ligt in een van de creatiefste wijken van de stad en in de exporuimte valt regelmatig wel iets nieuws te ontdekken.  In Galerie Jamar kan je terecht voor hedendaagse kunst, van James Ensor en Léon Spilliaert tot Pierre Alechinsky, Jan Fabre, Marcel Broodthaers en Panamarenko.

Meer info over alle musea en galerijen vind je hier.

 

Frederik Beyens

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]