Wat te doen in de paasvakantie?

In Antwerpen luiden we de lente in met een knal. Het weekend van 1 en 2 april zorgen De Ronde van Vlaanderen en de winkelzondag voor een goed gevulde agenda voor een weekendje weg in Antwerpen. Meer tips om er een geslaagde citytrip in Antwerpen van te maken:

De Ronde van Vlaanderen
De Ronde van Vlaanderen start voor de allereerste keer in Antwerpen. Het startschot voor deze wielerklassieker wordt op zondag 2 april gegeven aan Het Steen. Het feest begint al op zaterdag 1 april,  want dan testen ruim 7.000 wielerliefhebbers hun benen op hetzelfde parcours als de profs. Op zondag 2 april eindigt het feest niet wanneer de renners gestart zijn. De hele dag kan je terecht in het officiële fandorp op de Groenplaats met tal van activiteiten, animatie en een groot scherm om de koers te volgen van begin tot eind. Een niet te missen spektakel. Hier kom je alles te weten over De Ronde in Antwerpen

Fietsen in de stad
Na De Ronde de fietsmicrobe te pakken? Er zijn twee gloednieuwe fietsroutes, eentje voor de echte fietsfanaten en eentje voor de fietsflaneerders. Meer informatie over fietsen in de stad.

Winkelzondag
Op zondag 2 april kan je weer naar hartenlust shoppen in de Antwerpse binnenstad. Pik zeker ook de bijzondere sfeer meer van het vertrek van De Ronde van Vlaanderen.

Opening Comics Station 9 april
Comics Station is een uniek thema- en belevingspark pal in het Centraal Station. Zes populaire stripfiguren staan er centraal: Suske en Wiske, De Smurfen, Jommeke, Lucky Luke, Urbanus en De Kiekeboes. Met meer dan 60 activiteiten is er genoeg te beleven voor uren plezier voor de hele familie.

Andere activiteiten
Er zijn nog meer activiteiten voor een goed gevulde citytrip: van boottochten, fietstochten en wandelingen met gids, tot rondkuieren in de parken, … ideaal om te genieten van de prille lentezon. Ook bij minder goed weer valt er genoeg te beleven: wees bij de eerste bezoekers van Comics Station, bezoek een van de vele musea of tafel lekker lang en geniet van het bourgondische karakter van onze stad.

©kramon

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]