Wereldse wandeling in hartje stad

Trek zelf op ontdekking langs een aantal leuke zaken of sluit aan bij een begeleide groepswandeling van Culinaire Wandelingen vzw. 

Je start bij de lichtjes aan de Schelde. Brasserie Dock’s aan de Jordaenskaai verleidt liefhebbers van de Frans-Belgische keuken. Wandel langs de Veemarkt en werp een blik op de verborgen schatten van de Sint-Pauluskerk terwijl je via de Nosestraat bij de Zirkstraat komt. Daar geeft Le Zoute Zoen een prettige twist aan de klassieke keuken.

Wandel verder naar de Lange Koepoortstraat. Je treft er opnieuw een klapper van formaat: Restaurant NathanDOKA is de speeltuin voor elke amateurfotograaf; geniet er van een goed glas wijn, koffie of thee. Croquettenbar Smaeck blaast nieuw leven in de kroket. Even verder in de Korte Koepoortstraat zorgt Tartoer voor een zoete kers op de taart.

Je steekt de straat over en wandelt via de Wijngaardstraat naar de Wijngaardbrug. Ervaar een heerlijk zoete injectie bij Bubble Waffle Café.  Zet een beentje bij om Afrikaanse contreien te exploreren bij Gojo aan de Minderbroedersrui.

Wandel via de Coppenstraat en de Wolstraat naar de Oude Beurs. Meteen links in de Wisselstraat leid je neus je naar Cross Roast, de componist van heerlijke koffiearoma’s.  De Grote Markt is in zicht. Stap binnen bij Pho61 voor een portie Thaise streetfood. Hou het gezellig Belgisch in het trendy eetcafé Backyard  of chiquer in In de Balans aan de Kaasrui.

Je maakt een uitschuiver naar de Lange Nieuwstraat voor eerlijke keuken in eetcafé Barbouf. Keer dan terug richting de Melkmarkt. Met een blik op Rubens passeer je eetcafé Chickpea met een uiterst gezonde kaart.  Onlangs trok Kevin De Backer met zijn team (ex-B23) naar de Melkmarkt om zijn kookkunsten verder te zetten in The Gilded.

Van de Melkmarkt glip je naar de Lijnwaadmarkt. De chocoladebar Quetzal kietelt je smaakpapillen. Iets verderop huist Cocktails at Nine, waar spiritueel vocht je vervoert naar verdere oorden.

Het is je wellicht niet ontgaan: je wandelt langs onze prachtige kathedraal. Laat je gerust afleiden voor een tot kunst verheven hotdog of ‘fish and chips’ bij respectievelijk Würst en Bia Mara in de Maalderijstraat.

Keer terug naar de Handschoenmarkt voor de ingang van de kathedraal.  Het kleine maar aanstekelijke Fish a’gogo pakt uit met lekkernijen uit diepe wateren. Zie je het groter? Bezoek Noordzee Fishbar van A.

Om de hoek lonkt de Oude Koornmarkt. De thuishaven van Sir Anthony Van Dijck met haar authentieke keuken met seizoengebonden ingrediënten; Philip’s Biscuits die Antwerpen eert als ‘koekenstad’; Grand Café De Rooden Hoed , het oudste horecabedrijf van de stad en het sympathieke Restaurant Xaverius.  Nieuw en heerlijk zuiders is de Italiaanse piadinabakkerij Guzzi’s  op de Suikerrui. Wat verder vind je Restaurant Maritime; de eeuwige rots in de branding.

Wandel terug tot aan het Papenstraatje. De hippe Brasserie Appelmans geeft een extra dimensie aan deze historische ligging.

Intussen lonkt de Groenplaats. Fantastische eetgelegenheden rijzen als paddenstoelen uit de grond en zorgen voor de nodige ambiance. Een greep uit het aanbod zijn Brasserie HOBS, Bar Basil, Greenway en het herboren Hard Rock Café Antwerp. Redenen genoeg om hier te blijven plakken ...

Toch liever een begeleide wandeling in het historisch centrum? Sluit dan aan bij de begeleide groepswandeling. 

Tijdens het openingsweekend:

Tijdens de smaakmeestersmaand:

Ontdek het volledig aanbod aan begeleide groepswandelingen op Culinaire Wandelingen

 

Tom Cornille

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]