Winkelzone Modebuurt

De ModeNatie, aan het begin van de Nationalestraat, wordt momenteel gerenoveerd. Met zijn ModeMuseum en modeafdeling is dit het creatieve modehart van Antwerpen. Geen wonder dus, dat je hier heel wat grote namen terugvindt.

[VIDEO]

Modehart

De Nationalestraat en de omliggende straten, waaronder de Lombarden- en Steenhouwersvest, vormen het modieuze hart van Antwerpen. Hier speelt een belangrijk deel van de Antwerpse modescène zich af.
Antwerpen dankt zijn wereldfaam op het vlak van mode aan de talrijke ontwerpers – waaronder de Antwerpse Zes – die hier, aan de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, afstudeerden. In de omgeving van de Nationalestraat vind je dan ook heel wat grote namen, waaronder Dries Van Noten, Christian Wijnants, A.F. Vandevorst, Stephan Schneider en vele anderen.

Hip & Happening

Vlakbij ligt ook de Kammenstraat. De straat voor al wie hip en trendy is. Onder invloed van de creatieve Nationalestraat duiken hier naast poshy boetieks vooral jonge, gedurfde zaken op. Kleurrijke streetwear vult hier de etalages. Daartussen alternatieve shops, zoals tattoo- en piercingzaken en een sci-fi- en fantasy-shop, maar ook trendy verlichtingszaken en originele foodbars. De locatie voor echte hipsters, dus.

FARMBOY / Mike Van Cleven

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Winkelzone Historisch Centrum - copyright FARMBOY / Mike Van Cleven

Winkelzone Historisch Centrum

In het historisch centrum van Antwerpen halen zowel cultuurliefhebbers als shopaholics hun hart op.

Winkelzone Meir - copyright FARMBOY / Mike Van Cleven

Winkelzone Meir

De Meir is de meeste bezochte winkelstraat van ons land. In haar knappe 18de- en 19de-eeuwse panden huizen de grote Europese winkelketens.

Winkelzone Stationswijk - copyright Jan Crab

Winkelzone Stationswijk

Vlakbij het Centraal Station ligt het diamantcentrum van Antwerpen – van de wereld zelfs. De meest exclusieve juwelen liggen hier op je te wachten.

Winkelzone Wilde Zee - copyright Frederik Beyens

Winkelzone Wilde Zee

Gezellig shoppen kan in de Wilde Zee: vijf verkeersvrije straten gevuld met leuke boetieks – van casual tot chic en heel wat zoete delicatessen. 

Winkelzone Zuid - copyright FARMBOY / Mike Van Cleven

Winkelzone Zuid

Op het Zuid flaneer je van kunstgalerie naar designzaak. Onderweg pauzeer je bij een van de vele trendy bars

[object Object]