Winkelzone Stationswijk

De Stationswijk ligt – hoe kan het ook anders – rond het prachtige Centraal Station. Aan de ene zijde schittert de exclusieve diamantbuurt, aan de andere kant ligt Chinatown. Ertussen een brede boulevard vol terrassen en winkels.

Diamant

De Stationswijk laat zich opvallen door zijn ‘Diamond Square Mile’, de Antwerpse diamantbuurt. Deze vierkante kilometer vormt het internationale centrum van de diamant. Liefst 1600 diamantbedrijven en 4 diamantbeurzen zijn er gevestigd. Daartussen diamantairs en juweliers die je verleiden met schitterende showrooms. Je koopt er het juweel van je dromen, gekenmerkt door het Antwerp’s Most Brilliant-label. Een objectief bewijs van betrouwbaarheid en kwaliteit.

Aziatische specialiteiten

Tegenover het Centraal Station, aan de Van Wesenbekestraat, ligt Chinatown. Je herkent het meteen aan de kleurrijke pagodepoort, en de marmeren leeuwen die de bewoners van deze straat beschermen. De gespecialiseerde Aziatische winkels en supermarkten openen hier een uitdagende culinaire wereld.

Design of terrasjes

Op een boogscheut van Chinatown lonkt Designcenter De Winkelhaak. Wie het station buiten stapt aan De Keyserlei, komt op een grote boulevard vol gezellige terrassen, exclusieve juweliers, leuke winkels en overdekte winkelgalerijen terecht. De start van een fijne winkeldag.

SIGRIDSPINNOX.COM

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Winkelzone Historisch Centrum - copyright ©2014 frederik beyens

Winkelzone Historisch Centrum

In het historisch centrum van Antwerpen halen zowel cultuurliefhebbers als shopaholics hun hart op.

Winkelzone Meir - copyright Jan Steylemans

Winkelzone Meir

De Meir is de meeste bezochte winkelstraat van ons land. In haar knappe 18de- en 19de-eeuwse panden huizen de grote Europese winkelketens. Ideaal om je van top tot teen in het nieuw te steken.

Winkelzone Modebuurt - copyright MoMu Antwerp

Winkelzone Modebuurt

De bekendste winkelwijk in Antwerpen is zonder twijfel de Modewijk.

Winkelzone Quartier Latin - copyright Jan Crab

Winkelzone Quartier Latin

Klasse troef in Quartier Latin. Hier wachten de meest chique boetieks op jou, samen met stijlvolle antiek- en interieurzaken.

Winkelzone Wilde Zee - copyright Frederik Beyens

Winkelzone Wilde Zee

Gezellig shoppen kan in de Wilde Zee: vijf verkeersvrije straten gevuld met leuke boetieks – van casual tot chic en heel wat zoete delicatessen. 

[object Object]