Woensdagklanken

Elke laatste woensdag van de maand organiseert Museum Vleeshuis | Klank van de Stad een klassiek concert. Jonge, beloftevolle musici en gevestigde waarden brengen bekende stukken, maar ook zelden of nooit eerder uitgevoerde muziek. De muziekinstrumenten uit de museumcollectie spelen mee. 

In het voorjaar van 2020 staat operadiva Teresa Imer centraal. Zij was de eerste vrouwelijke directeur van de Antwerpse Opera én de moeder van de dochter van Casanova.

Teresa Imer

In oktober 1756 arriveert operadiva Teresa Imer (Venetië, 1723 – Londen 1797) in Antwerpen. Ze kwam naar de Scheldestad om het Theater van het Tapissierspand te leiden en werd daarmee de eerste vrouwelijke directeur van de Antwerpse Opera.

Voor Teresa was Antwerpen een tussenstop: eerder werkte ze in Venetië, Wenen, Parijs, Bayreuth en Brussel, en ze zal nog doorreizen naar Amsterdam en Den Haag, om zich uiteindelijk in Londen te settelen en in armoede te sterven in de gevangenis.  

Gegeerde muzikale soirées 

Teresa wist grote componisten als Christoph Willibald Gluck en Johann Christian Bach rond zich te verzamelen. Europese adel was dol op haar muzikale soirées.  

Met Woensdagklanken wil men deze pionier en haar rol in Antwerpen in de schijnwerpers plaatsen.

Raadpleeg het volledig programma. 

 

 

Sepp van Dun

Contact

Vleeshouwersstraat 38
Antwerpen


Book now

Opening Days

From: 2020-02-26
3 14:30 - 16:00

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 5

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]