Woensdagklanken

Elke laatste woensdag van de maand organiseert Museum Vleeshuis | Klank van de Stad een klassiek concert. Jonge, beloftevolle musici en gevestigde waarden brengen bekende stukken, maar ook zelden of nooit eerder uitgevoerde muziek. De muziekinstrumenten uit de museumcollectie spelen mee. 

In 2019 staat muziek uit de gouden eeuwen van Gilbert Van Schoonbeke en Albert de Vleeshouwer centraal.  Hun levens zijn nauw verbonden met gouden tijdperken van economische en artistiek bloei in Antwerpen. 

1519

500 jaar geleden werd Gilbert van Schoonbeke geboren.  Als stadsontwikkelaar gaf hij de gouden eeuw van Antwerpen mede vorm.  De spaanse stadsomwallingen en het waterhuis behoren tot één van zijn bekendste projecten.  Laat je meevoeren langsheen zijn werven met muziek van Lassus, Waelrant of Clemens non Papa. 

1899

Het jaar waar Albert de Vleeshouwer, mecenas, componist en kunstverzamelaar met zijn eigen composities en uitgave van een muziekalbum een belangrijke bijdrage leverde aan de Van Dyckstoet die door de bloeiende wereldstad trok.   

Raadpleeg het volledig programma. 

 

 

Sepp van Dun

Contact

Vleeshouwersstraat 38
Antwerpen
+32 32 92 61 01
http://www.museumvleeshuis.be
vleeshuis@stad.antwerpen.be

Book now

Opening Days

From: 2019-01-30 Until: 2019-12-18
3 14:30 - 16:00

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 5

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]