Zoek verkoeling tijdens de zomer in Antwerpen

Antwerpen kent meer zomeractiviteiten dan zomerdagen. De kans is groot dat je het tijdens deze evenementen snel warm krijgt in de stad, zeker als de zomerzon zich van zijn beste kant laat zien. Wil je aan de hitte van de stad ontsnappen? In dit artikel ontdek je een heel aantal ‘coole’ mogelijkheden.

Zwemmen in Antwerpen

Een verfrissende duik nemen in een zwembad is een van de makkelijkste manieren om af te koelen. Maar in Antwerpen spring je niet gewoon in een zwembad. Zo is de zwemvijver Boekenberg de grootste ecologische zwemvijver van heel Europa. Dankzij speciale planten zwem je hier in natuurlijk gefilterd water. Of probeer het art-deco zwembad in de Veldstraat, het oudste zwembad van de stad. In dit monumentaal erfgoed zwem je in een 33 meter bad of geniet je van de hammam en het hot tub complex. Wist je dat Antwerpen ook een natuurlijk strand heeft? Het is wel verboden te zwemmen in het Scheldewater aan het strand van Sint-Anneke, maar de koelte van de rivier en een heerlijk fris pintje in een van de vele cafés daar doen wel deugd bij hoge temperaturen.

Ondergrondse verkoeling

Ook al stijgen de temperaturen naar 30 graden en meer, onder de grond blijft het altijd lekker koel. Bezoek maar eens de Antwerpse Ruien, de voormalige grachten en riolen van de stad en ervaar het verschil. Ook in de prachtige voetgangerstunnel blijft het altijd lekker fris. Geniet ervan terwijl je naar Linkeroever stapt of fietst voor het beste zicht op de skyline van Antwerpen. En vergeet geen foto te nemen van de authentieke houten roltrappen.

In de schaduw van de bomen

Zoek de schaduw op in het Stadspark, een driehoekig park niet ver van de winkelwandelstraat Meir. Neem een dekentje mee en geniet van een picknick onder de bomen. Of ga op zoek naar de ietwat verborgen Botanische Tuin in de Leopoldstraat. Het Middelheimmuseum biedt naast mooie beeldende kunst in openlucht ook heel wat schaduwrijke plekjes.  In Deurne vind je dan weer het grootste park van Antwerpen, het Rivierenhof, met een van de mooiste concertlocaties van het land: het openluchttheater.

Koel af in de Antwerpse kerken

In Antwerpen kan je niet naast de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal kijken. De 123 meter hoge toren domineert de stad. Stap er binnen en geniet er van de koelte en van prachtige kunst. Ook de andere Antwerpse kerken zijn de moeite waard: Sint-Carolus Borromeus is dé Rubenskerk bij uitstek, in de Sint-Andrieskerk bewonder je een wondermooie preekstoel en in de Sint-Pauluskerk vind je meer dan 50 schilderijen van beroemde Antwerpse meesters.

Unieke plekjes

Dé plek waar vele jongeren verkoeling zoeken is het ponton aan het Steen. Op deze drijvende aanlegplaats voor plezierboten staat er altijd een heerlijk briesje. Bewonder hier de zonsondergang terwijl het geluid van de golven van de Schelde voor de soundtrack zorgt. Een ander uniek plekje is het Conscienceplein. Je waant je in Italië op het misschien wel mooiste plein van Antwerpen. Het bankje onder de grote boom is een heerlijk plekje om een boek te lezen of om aan people-watching te doen.

Zomerbars

In Antwerpen vind je hippe zomerbars op de meest verrassende plekken. En elk jaar komen er nog zomerbars bij. Weet je niet waarheen? Laat dit artikel je gids zijn. 

 

Sepp Van Dun

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Jazz Middelheim - copyright Sigrid Spinnox

Jazz Middelheim

Jazz Middelheim bestaat al sinds 1969 en wordt gerekend tot de beste jazzfestivals van Europa. Jaarlijks in augustus verzamelen hier grote namen uit de jazzwereld. Het idyllische Park Den Brandt is een van de mooist denkbare decors voor een jazzfestival.

Tomorrowland - copyright Tomorrowland

Tomorrowland

Tomorrowland is een dancefestival in Boom, niet ver van Antwerpen. Tomorrowland werd op het International Dance Music Festival in Miami al meermaals uitgeroepen tot beste festival ter wereld. 

Openluchttheater Rivierenhof - copyright Sigrid Spinnox

Openluchttheater Rivierenhof

Openluchttheater met uitgebreid programma met onder meer concerten, familievoorstellingen en gratis vrijdagavondconcerten.

[object Object]