Zomerbars

We hebben er lang op mogen wachten, maar nu is de zomer eindelijk echt in het land! Tijd voor blote benen, barbecues en zwoele nachten, maar ook voor die eerste frisse cocktail op het terras van één van de vele originele zomerbars die Antwerpen te bieden heeft. Ontdek hier op welke zomerse locaties jij en je vrienden kunnen relaxen en genieten van een lekker drankje en hapje in de zon.

Zomerbar met een industrieel tintje

Geniet van een prachtige zonsondergang boven de Schelde in Sommar. Lekkere cocktails, sharing food en af en toe een stevig feestje is hun recept.

Hangar 27, Rijnkaai 104, 2000 Antwerpen, open dinsdag tot en met zondag van 17 uur tot middernacht. 
 

Het Saint Tropez van Antwerpen

Waan je even op vakantie op het strand van Bocadero. De grootste zomerbar van ’t stad heeft voor elk wat wils. Van een frieterij tot een hawaiiaans restaurant, van een bakfiets- of yogafestival tot salsadinsdagen. Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond laten de resident dj’s je naar hun pijpen dansen.

Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen, elke dag open van 12 tot 02 uur.
  

Laat je inspireren in Bar Paniek

Vertoef je liever in artistieke sferen? Dan ben je bij Bar Paniek aan het juiste adres. In de loods is naast de bar ook plaats voor artistieke initiatieven. Geniet van het leuke terras, de atypische inrichting en de gemoedelijke sfeer.

Kattendijkdok-Oostkaai 21B, 2000 Antwerpen, elke dag open van 11 tot 23 uur. 
 

Adembenemend zicht over de stad

Ook deze zomer opent Black Smoke, het BBQ-restaurant van Brouwerij De Koninck weer zijn rooftop bar. Buikje lekker gevuld en genoeg van het bier? Dan kan je op het dak terecht voor een schitterend uitzicht en een (of meerdere) prijswinnende cocktail(s).

Boomgaardstraat 1, 2600 Berchem, open van woensdag tot en met zondag van 12 uur tot 23.45 uur, en op vrijdag en zaterdag tot 01 uur.
 

Urban Jungle Jardim

Ontsnap aan de drukte van de stad in de vernieuwde urban jungle van Jardim. De stevige technofeestjes ruilen ze in voor happy summer tunes. Natuurlijk kan je ook hier genieten van frisse cocktails, streetfood en de zonsondergang aan de Schelde. 

Scheldekaai 28 (Rijnkaai 1), 2000 Antwerpen, open maandag tot vrijdag vanaf 16 uur, zaterdag en zondag vanaf 14 uur.
 

Zomers geluk in Bar Feliz

In de schaduw van het MAS of toch lekker in het zonnetje? Bij Bar Feliz, het terras van het Felix Pakhuis, kan je met zicht op de jachthaven genieten van heerlijke soulfood en live dj-sets. 

Godefriduskaai 30, 2000 Antwerpen, open van woensdag tot en met zondag van 16 uur tot 23.45 uur, op zaterdag en zondag vanaf 12 uur.
 

Een terrasje tussen de brouwketels

Drink je liever een frisse pint dan een fancy cocktail? Rep je dan naar het Brouwerij Kaffee. Midden in de brouwerij waar Seefbier wordt gebrouwen, vind je een gezellig en urban getint terras met pizza-oven en barbecues. In de brouwerij kan je zelf een biertje brouwen en een tapasplankje of een stoofpotje verorberen. 

Indiëstraat 21, 2000 Antwerpen, open van woensdag tot en met zondag, van 12 tot 23 uur, en op vrijdag en zaterdag tot middernacht.
 

Herrezen Café Capital

Negen jaar na de brand heropent Café Capital, groter en beter, de deuren. Letterlijk, want Capital is vanaf nu een Grand Café, met een even groot terras. Het restaurant biedt een ruime keuze, het terras kijkt uit op de speeltuin, en er staan al enkele feestjes gepland in de kelder. Helemaal klaar voor het Grote publiek, quoi. 

Stadspark, Rubenslei 37, 2018 Antwerpen, open van dinsdag tot en met zondag, van 10 tot 23 uur.
 

Walter Saenen

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]