Zomerbars

We hebben er lang op mogen wachten, maar nu is de zomer eindelijk echt in het land! Tijd voor blote benen, barbecues en zwoele nachten, maar ook voor die eerste frisse cocktail op het terras van één van de vele originele zomerbars die Antwerpen te bieden heeft. Ontdek hier op welke zomerse locaties jij en je vrienden kunnen relaxen en genieten van een lekker drankje en hapje in de zon.

Zomerbar met een industrieel tintje

Geniet van een prachtige zonsondergang boven de Schelde in Sommar. Lekkere cocktails, sharing food en af en toe een stevig feestje is hun recept.

Hangar 27, Rijnkaai 104, 2000 Antwerpen, open dinsdag tot en met zondag van 17 uur tot middernacht. 

Het Saint Tropez van Antwerpen

Waan je even op vakantie op het strand van Bocadero. De grootste zomerbar van ’t stad heeft voor elk wat wils. Van een frieterij tot een hawaiiaans restaurant, van een bakfiets- of yogafestival tot salsadinsdagen. Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond laten de resident dj’s je naar hun pijpen dansen.

Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen, elke dag open van 12 tot 02 uur.  

Laat je inspireren in Bar Paniek

Vertoef je liever in artistieke sferen? Dan ben je bij Bar Paniek aan het juiste adres. In de loods is naast de bar ook plaats voor artistieke initiatieven. Geniet van het leuke terras, de atypische inrichting en de gemoedelijke sfeer.

Kattendijkdok-Oostkaai 21B, 2000 Antwerpen, elke dag open van 11 tot 23 uur. 

Adembenemend zicht over de stad

Ook deze zomer opent Black Smoke, het BBQ-restaurant van Brouwerij De Koninck weer zijn rooftop bar. Buikje lekker gevuld en genoeg van het bier? Dan kan je op het dak terecht voor een schitterend uitzicht en een (of meerdere) prijswinnende cocktail(s).

Boomgaardstraat 1, 2600 Berchem, open van woensdag tot en met zondag van 12 uur tot 23.45 uur, en op vrijdag en zaterdag tot 01 uur.

Urban Jungle Jardim

Ontsnap aan de drukte van de stad in de vernieuwde urban jungle van Jardim. De stevige technofeestjes ruilen ze in voor happy summer tunes. Natuurlijk kan je ook hier genieten van frisse cocktails, streetfood en de zonsondergang aan de Schelde. 

Scheldekaai 28 (Rijnkaai 1), 2000 Antwerpen, open maandag tot vrijdag vanaf 16 uur, zaterdag en zondag vanaf 14 uur.

Zomers geluk in Bar Feliz

In de schaduw van het MAS of toch lekker in het zonnetje? Bij Bar Feliz, het terras van het Felix Pakhuis, kan je met zicht op de jachthaven genieten van heerlijke soulfood en live dj-sets. 

Godefriduskaai 30, 2000 Antwerpen, open van woensdag tot en met zondag van 16 uur tot 23.45 uur, op zaterdag en zondag vanaf 12 uur.

Een terrasje tussen de brouwketels

Drink je liever een frisse pint dan een fancy cocktail? Rep je dan naar het Brouwerij Kaffee. Midden in de brouwerij waar Seefbier wordt gebrouwen, vind je een gezellig en urban getint terras met pizza-oven en barbecues. In de brouwerij kan je zelf een biertje brouwen en een tapasplankje of een stoofpotje verorberen. 

Indiëstraat 21, 2000 Antwerpen, open van woensdag tot en met zondag, van 12 tot 23 uur, en op vrijdag en zaterdag tot middernacht.

Herrezen Café Capital

Negen jaar na de brand heropent Café Capital, groter en beter, de deuren. Letterlijk, want Capital is vanaf nu een Grand Café, met een even groot terras. Het restaurant biedt een ruime keuze, het terras kijkt uit op de speeltuin, en er staan al enkele feestjes gepland in de kelder. Helemaal klaar voor het Grote publiek, quoi. 

Stadspark, Rubenslei 37, 2018 Antwerpen, open van dinsdag tot en met zondag, van 10 tot 23 uur.

Waterpret in Park Spoor Noord

‘De Cargo’ in Park Spoor Noord is nu Bar Noord. Op zondag brunch je er met zicht op het park. Het water zorgt voor wat welkome afkoeling en is de ideale speelplek voor kinderen.

Viaduct-Dam 64-80, 2060 Antwerpen, elke dag open van 10 uur tot middernacht.

Renners, Ricard en relaxen

Onder de wilgen aan het Noordkasteel volg je de Tour de France en geniet je van livemuziek of een feestje. Doe je mee aan de Fotorace? Post jouw foto van Café Le Tour op hun Facebookpagina. De foto met de meeste likes is de dag erna als postkaart te koop in de bar. 

Noordkasteel 1, 2000 Antwerpen, elke dag open vanaf 14 uur.

Een beestige Bar

Ook zonder ticket voor de Zoo ben je welkom in de ZOOmerbar. Aperitieven met zicht op de flamingo’s en het belle epoquedecor van de Zoo, met live muziek vanop de kiosk. Als dat niet origineel is!

Flamingoplein, ZOO Antwerpen, Koningin Astridplein 20-26, 2018 Antwerpen, elke dag open van 16 tot 21 uur.

Genieten van de Antwerpse skyline

Vanaf Café Kamyon heb je een prachtig uitzicht over Rechteroever. Kinderen amuseren zich in de zandbak of met de pingpongtafel. Op vrijdag- en zaterdagavond en op zondagmiddag kan je komen proeven van de volkskeuken. Petanquen, kubben, eten, drinken en dansen kan altijd.

Beatrijslaan 29, 2050 Antwerpen Linkeroever, vrijdag en zaterdag open van 12 uur tot 22 uur, zondag vanaf 11 uur tot 22 uur.

Strand op Linkeroever

Terwijl jij met je voetjes in het zand geniet op het strand van Club Cabane, leven je (klein)kinderen zich uit op trampoline, het springkasteel of in de speeltuin.

Jachthavenweg 1, 2050 Antwerpen Linkeroever, elke dag open van 10 tot 22 uur, op vrijdag en zaterdag tot 01 uur.

Urban fun in de Zomerfabriek 

Het programma van de Zomerfabriek werd samengesteld door creatieve Antwerpenaars met leuke ideeën. Op 72 dagen zijn er bijna dubbel zoveel events, van vintage marktjes tot muzikale bingo-avonden. Op donderdag, vrijdag en zaterdag gooi je je dansbenen los in Club Z of geniet je van livemuziek en woordkunst in The Lounge. 

Minckelersstraat 2, 2018 Antwerpen, dinsdag, woensdag, donderdag en zondag open van 15 uur tot 01 uur, op vrijdag en zaterdag tot 04 uur.

De classic: de Zomerbar 

In de Zomerbar aan de Sloepenweg kan je voortaan niet enkel naar circusvoorstellingen gaan kijken, er komen ook twee theatervoorstellingen en een kermis voor kinderen. Instant vakantiegevoel gegarandeerd als je met een koel drankje in de hand en je voeten in het zand in een hangmat onder de bomen ligt.

Sloepenweg, 2030 Antwerpen-Noord, elke dag open van 14 uur tot middernacht.

Trendy bar voor sportliefhebbers

Een stukje buiten de stad, aan het water van het Galgenweel waan je je echt even op vakantie. Regatta Beach opende vorig jaar de deuren en heeft heel wat te bieden. Heb je na het wakeboarden, waterskiën of je bezoekje aan het net geopende Urban Sports Park dorst gekregen? Relax in de trendy bar met strand en DJ’s, of ga een hapje eten in de brasserie op het water.

Katwilgweg 1, 2050 Antwerpen, open van woensdag tot en met zondag van 14 uur tot middernacht. De brasserie is alle weekdagen geopend vanaf 12 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen vanaf 11 uur tot middernacht.

Tropisch stukje Antwerpen

Openluchtcinema, workshops, slam poetry, comedy, muziek, feestjes, drankjes, snacks… Het kan niet op in Koerwoud, de zomerbar die Kavka op hun binnenplein opende ter ere van hun 15e verjaardag.  Ook kinderen komen aan hun trekken in deze groene oase.

Oudaan 14, 2000 Antwerpen, open van woensdag tot en met zondag, van 14 tot 22 uur.

Wees gegroet, zonnekloppers

Verstopt achter een statige voordeur ligt een oude kapel met een prachtige binnentuin. Daar werd onlangs de nieuwste hippe zomerbar geopend; Bar Chapel. Je kan er uiteraard terecht voor lekkere hapjes en drankjes, maar ook voor feestjes, workshops en theaterkampen. Een echte parel die waarschijnlijk niet lang verborgen zal blijven.

Kerkstraat 150, 2060 Antwerpen, open woensdag en donderdag van 13 tot 23 uur, vrijdag en zaterdag tot middernacht, zondag 22 uur.

Op congé

Plein Publiek verhuisde van Sint Andries naar het Nieuw Zuid en heeft er sinds kort een zomerbar bij: Congé. Hier vind je een panoramazicht op de Schelde, slowdrinks en cocktails als specialiteit en een padel veld vlakbij.

D'Herbouvillekaai 19, 2000 Antwerpen, open op woensdag, donderdag en zaterdag van 14 uur tot middernacht, op vrijdag van 16 uur tot middernacht en op zondag van 10 uur tot middernacht.
 

Victoriano Moreno

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]