Zomers fietsen naar 't Zuid

Duik onder de Schelde, fiets fluitend de tunnels door en verken de wijken ten westen en zuiden van de oude stad. Van de residentiële woonwijken op Linkeroever, langs het water van het Galgenweel, weer naar de boorden van de Schelde aan de rechteroever … wist jij dat Antwerpen zo groen was?

Op het trendy Zuid heeft je gids dan weer aandacht voor de maritieme elementen in de belle époque architectuur op de trotse monumenten en fonteinen of op het dak van het opvallende nieuwe gerechtshof. Deze gemoedelijke fietstocht plan je best op een zomerse dag om extra te kunnen genieten op één van de vele terrasjes vooraleer je via historische pleinen zoals de Vrijdagmarkt en de Grote Markt terugfietst naar het Steenplein, eens de Antwerpse vismarkt.

 

De fietstocht voert je langs: SINT-ANNATUNNEL - LINKEROEVER - GALGENWEEL - FIETSERSTUNNEL -

NIEUW GERECHTSHOF - WATERPOORT - MARNIXPLAATS - SINT-ANDRIESKWARTIER.

 

[object Object]

Contact

Book now

Opening Days

From: NaN-NaN-NaN Until: ...

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Busrondrit De wereldhaven verrast - copyright Dave Van Laere

Busrondrit De wereldhaven verrast

Wil jij je havenrondrit in je bus nog wat verrijken? Deze gegidste toer maakt twee wandelstops op unieke plekken in de Antwerpse haven. Zo verken je ook de oudste Napoleontische dokken en de pakhuizen van de eerste dokhaven op het Eilandje. En je bezoekt het door water omgeven Fort van Lillo.

Koers op maritiem - copyright Dave Van Laere

Koers op maritiem

Fiets eens van de gekende paden af, en verken de noordelijke wijken van Antwerpen. Geniet van de ruimte en het licht en … de verhalen over lichtmatrozen, lichtzinnige meisjes en dokwerkers die geen lichtgewichten waren. Samen met je gids volg je een rustige route met zicht op het water, aan de rand van een grootstad en wereldhaven. 

Historische fietstocht met gids - copyright Jan Crab

Historische fietstocht met gids

Historisch Antwerpen heb je nog nooit zo gezien: zoef in geen tijd van het Steen naar het MAS en wip even bij het Begijnhof aan. Met de fiets wordt sight seeing nog leuker.   

[object Object]