Zomerwandelingen | juli & augustus

Je wandelt graag en je wilt Antwerpen (beter) leren kennen? Dan is dit iets voor jou! Tijdens de zomermaanden staan op donderdag en zaterdag weer stadsgidsen klaar om je gedurende twee uur door een stukje van de stad en haar geschiedenis te leiden. Op donderdag kan je deelnemen aan een nieuwe wandeling, op zaterdag kan je kiezen uit één van de klassieke rondleidingen.

Antwerpen, tijdens Wereldoorlog II

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Antwerpen werd bevrijd. Hoe verliep de Tweede Wereldoorlog in Antwerpen? Hoe verging het de Joodse medeburgers? Waar vielen de bommen en welk leed richtten ze aan? Hoe cruciaal was de functie en de ligging van de haven tijdens de strijd? Wandel mee en laat je leiden langs de voor die tijd belangrijke plekken in de stad.

Plaats van Afspraak met je stadsgids om 16.55 u.: Op de Groenplaats, vóór de kiosk
Wanneer: op donderdag 4, 18, 25 juli & 1, 8, 22, 29 augustus 2019
Boek nu 

Cogels-Osylei

De Cogels-Osylei en haar zijstraten zijn de architecturale staalkaart van de belle époque in onze stad. Laat je op sleeptouw nemen langs statige herenwoningen die pronken als de mooiste stadspaleizen van de Antwerpse burgerij.

Plaats van afspraak met je stadsgids om 16.55 u.: Hal van het NMBS-station Antwerpen-Berchem (zijde burgemeester E. Ryckaertsplein)
Wanneer: op zaterdag 6 juli & 3 augustus 2019
Boek nu

Megamonument Middenstatie

‘Newsweek’ maakte de Antwerpenaren apetrots door hun ‘Middenstatie’ uit te roepen tot ‘het vierde mooiste station van de wereld’. Je gids belicht waarom dit monumentale gebouw de bijnaam ‘spoorwegkathedraal’ verdient.

Plaats van afspraak met je stadsgids om 16.55 u.: in het Centraal Station,  vóór de infobalie Toerisme (gelijkvloers via ingang Pelikaanstraat)
Wanneer: op zaterdag 13 juli & 10 augustus 2019
Boek nu

Quartier Latin

Frivoliteit, luxe en lyrische kunsten waren en zijn de trefwoorden van deze bruisende en kunstzinnige wijk met bekoorlijke groene hoekjes en elegante terrassen. Je gids legt het accent op de geschiedenis en de kunsten van deze wijk.

Plaats van afspraak met je stadsgids om 16.55 u.: vóór de Bourlaschouwburg, 
Komedieplaats 18
Wanneer: op zaterdag 20 juli & 17 augustus 2019
Boek nu 

Cirkelen rond het MAS

De havenactiviteiten weken hier voor watertoerisme en een spectaculair stadsvernieuwingsproces. Je bent hier echt ooggetuige van een metamorfose.

Plaats van afspraak met je stadsgids om 16.55 u.: Buiten aan de hoofdingang van het MAS
Wanneer: op zaterdag 27 juli & 24 augustus 2019
Boek nu 

 

 

Stadsarchief Antwerpen

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 10

voorverkoop mogelijk tot één dag voor bezoekdatum

dagverkoop mogelijk (indien niet uitverkocht) in het bezoekercentrum van Visit Antwerpen, Grote Markt 13 of in het Centraal station. 

goed om weten
Het aantal tickets per wandeling is beperkt. Wil je deze wandelingen niet missen, bestel dan zo snel mogelijk online je tickets. Enkel als de wandeling niet uitverkocht is, kan je op de dag zelf nog een ticket kopen bij de gids.

Reduction rates

Voorverkoop: 8.

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]